flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення розглянутих та скасованих рішень Погребищенського районного суду Вінницької області за 2012 рік

11 жовтня 2013, 13:37

 

За період  з 01.01.2012 по 31.01.2012 в Погребищенському районному суді перебувало на розгляді 787 справ позовного та окремого провадження із них 759 справ, провадження в яких закінчено,  їх питома вага становить 96,4 % від цивільних справ позовного та окремого провадження, що надійшли до суду.

     За цей період було розглянуто 673 цивільних справ з ухваленням рішення. Суддею Бойчуком О.Г. було розглянуто 288 цивільних справ, суддею Скрицьким Л.П. - 220 цивільних справ, суддею Марченко Л.В. - 236 цивільних справ.

        Всього було видано 3 судових наказів. Було ухвалено 81 заочних рішень, їх питома вага становить 12,0 % від 673 загальної кількості розглянутих цивільних справ з ухваленням рішення.

        Найбільш поширеними категоріями розглянутих Погребищенським районним судом цивільних справ є спори про спадкове право - 201 справи, їх питома вага 33,1 % від 607 розглянутих справ позовного провадження; спори, що виникають із сімейних правовідносин - 239 справ, їх питома вага 39,4 % від 607 розглянутих справ позовного провадження; спори, що виникають із договорів - 108 справ, їх питома вага 17,8 % від 607 розглянутих справ позовного провадження.

        За період з 01.01.2012 по 31.12.2012 було оскаржено 12 рішень в апеляційному порядку та 1 рішення у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних 1 кримінальних справ. З них 10 рішень Погребищенського районного суду було скасовано. А саме, рішення за позовом гр. Б  до Борщагівської сільської ради, гр. З  про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на майно в порядку спадкування; за позовом гр.  Д  до виконавчого комітету Козятинської міської ради про скасування рішення виконавчого комітету Козятинської міської ради Вінницької області, визнання недійсним свідоцтва про право власності на житло; за позовом гр. К до Погребищенської міської ради про визнання недійсним 1 скасування розпорядження про приватизацію квартири, свідоцтва про право власності на житло; гр. Ч до гр. С про розподіл спільного майна подружжя; за позовом гр. Б  до ТОВ «Центр медіа груп», ТОВ «Неон-Проект» та комунального підприємства «Київський метрополітен» про визнання договорів додаткових угод дійсними; за позовом гр. М до гр. Л  про зміну розміру аліментів; за позовом  гр. А до гр. Ч про розподіл спільного майна подружжя; за позовом ПАТ «Надра» до гр. Н про стягнення кредитної заборгованості; за позовом гр. З  до Педосівської сільської ради про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом; за позовом гр.  Х до Х про стягнення аліментів на утримання повнолітньої дитини.

        Основними принципами скасування рішень Погребищенського районного суду відповідно де ч.1 п.п. 1,3,4 ст. 309 ЦПК України було порушення або невірне застосування норм матеріального або процесуального права та невідповідність висновків суду обставинам справи і вимогам закону, не надання належної оцінки обставинам справи.

 

Залишок нерозглянутих цивільних справ на кінець 2012 року:

 

Перебувало в провадженні справ

Залишок нерозглянутих справ

 

Залишок нерозглянутих справ (%)

 

787

28

3,56

 

          Слід відзначити, що станом на 01.01.2013 року залишок нерозглянутих цивільних справ складав 28 справ, із них залишок нерозглянутих цивільних справ, які перебувають в провадженні суду у строк понад 2 місяці, станом на 01.01.2013 становив 8 справ. Основними причинами нерозгляду справ у відповідні строки є надання сторонам терміну для примирення, відкладення розгляду справ у зв'язку з неявкою позивача, відповідача по справі, призначення експертизи.

Голова Погребищенського                                                  О.Г. Бойчук

районного суду

вик. Кульбіда А.В.