flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засідання круглого столу, присвяченого Дню Конституції України

29 червня 2023, 10:55

Про забезпечення конституційних прав та про роботу суду в умовах воєнного стану 28 червня говорили керівник апарату Погребищенського районного суду Вінницької області Леся Павлюк та її заступник Ірина Жилюк під час участі у засіданні круглого столу, присвяченому Дню Конституції України.

     Захід було проведено в головній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека Погребищенської міської ради» за участю Погребищенського міського голови Сергія Волинського, представників служб соціального захисту, служби захисту дітей, бюро правової допомоги, служби пробаціі, закладів освіти, відділу ДРАЦС та пенсійного фонду, працівників бібліотеки.

     День Конституції — це ще одна нагода проаналізувати наскільки наша законодавча система спроможна захистити громадян держави в екстремальних умовах — умовах війни, умовах воєнного стану.

     Обмеження конституційних прав людини під час війни є нормою. Але які саме права у нас можуть “забрати”, а які є невідчужуваними у будь-якому разі? Саме про це йшла мова під час круглого столу з представниками дотичних служб Погребищенської громади — соціальних, правозахисних, судових, громадських структур.