flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення про необхідність подання декларацій присяжними

22 листопада 2023, 13:01

     Повідомляємо, що з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування в умовах воєнного стану»  з  12 жовтня 2023 року відновлено декларування за 2021 та 2022 роки.

      Відповідно до підпункту «ґ» пункту 1 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктами, на яких поширюється дія Закону, є, зокрема, присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді). Присяжні під час виконання своїх обов’язків у суді, а саме під час залучення до розгляду конкретної справи, стають суб’єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції».

     Виходячи з наведеного вище, нагадуємо про необхідність подання присяжними електронних декларацій за 2021 та 2022 роки до 31 січня 2024 року.

     Для входу до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (https://portal.nazk.gov.ua), з використанням особистих ключів та відповідних їм посилених сертифікатів відкритого ключа, АЦСК, необхідно  завчасно отримати послуги електронного цифрового підпису.

     Звертаємо увагу, що порушення вимог фінансового контролю, несвоєчасне подання без поважних причин декларації є адміністративним правопорушеннями, за які передбачено відповідальність згідно ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

     Відповіді на найпоширеніші запитання та рекомендації НАЗК щодо роботи з Реєстром та роз’яснення щодо заповнення форми е-декларації за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/