flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 1 жовтня вхід до підсистеми відеоконференцзв'язку буде можливий тільки через кабінет Електронного суду.

19 вересня 2022, 14:57

   З 1 жовтня вхід до підсистеми відеоконференцзв'язку буде можливий тільки через кабінет Електронного суду.

    Згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему, учасники справи беруть участь у відеоконференції з судом поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису.

    Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання.

   Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, або переривання зв’язку з судом несе виключно учасник справи, який подав відповідну заяву.

   Крім того, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. В такому випадку, назву та адресу суду учасник справи повинен зазначити в самій заяві.

   Важливо звернути увагу: якщо учасник справи є свідком, перекладачем, спеціалістом, експертом, то він бере участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції виключно в приміщенні суду.

    Однією з програм, за допомогою якої можна взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, є сервіс «EASYCON». 

    Щоб взяти участь у судовому засіданні дистанційно через дану програму, необхідно зареєструватися та авторизуватися в ній за електронним цифровим підписом.

      У день судового засідання його учасник повинен:

  • за 10 хвилин до початку судового засідання авторизуватись у системі;
  • активувати технічні засоби – мікрофони, навушники і т.д.;
  • очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі у ньому;
  • на початку відео конференції показати свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу.