flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено навчання з пожежної тривоги

05 грудня 2017, 10:31

       На виконання плану заходів щодо покращення  протипожежного захисту приміщень місцевих судів Вінницької області та ТУДСА України в Вінницькій області в осінньо-зимовий період 2017-2018 років 1 грудня 2017 року в Погребищенському районному суді Вінницької області спільно з  Погребищенським сектором ГУ ДСНС у Вінницькій області проведено навчання з пожежної тривоги.

     За легендою близько 13 години в приміщенні Погребищенського районного суду «сталася пожежа».  Керівник апарату   Павлюк Л.І. негайно викликала співробітників ДСНС та оголосила сигнал пожежної тривоги. Судді та працівники апарату  були негайно евакуйовані з приміщення. Через 4 хвилини до місця пожежі прибув екіпаж  місцевої пожежно-рятувальної частини. Протягом 10-ти хвилин «пожежу» було ліквідовано.

     Навчання були проведені в умовах максимально наближених до реальних подій. Евакуація працівників була проведена чітко та впевнено,  з дотриманням Загальної інструкції «Про заходи пожежної безпеки в Погребищенському районному  суді Вінницької області» В ході навчання продемостровано здійснення взаємоузгодженого комплексу організаційних та практичних дій з ліквідації умовної пожежі.

    На завершення навчання Голова суду Бойко А.В. спільно з начальником Погребищенського сектору  ГУ ДСНС у Вінницькій області Недошовенком С.М. провели оперативну нараду з працівниками апарату суду, в ході якої було наголошено про необхідність дотримання Правил пожежної безпеки, що є особливо актуальним питанням під час опалювального сезону, відпрацювання навичок дій при аварійних ситуаціях, використання засобів захисту, надання першої допомоги, на прикладі проведено інструктаж з користування вогнегасником.

     Проведення таких заходів допомагає уникнути паніки та швидко зорієнтуватися у разі виникнення пожежі чи інших надзвичайних ситуацій різного типу,  метою яких є зберегти найголовнішу цінність – людське життя.