flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді проведено день відкритих дверей

28 вересня 2018, 11:36

У Погребищенському  районному  суді вже стало гарною традицією проведення Дня відкритих дверей. Такі заходи проводяться щороку, з метою набуття учнями навчальних закладів необхідних знань про діяльність та організацію роботи місцевого суду, підвищення рівня поінформованості про право кожного громадянина на звернення до суду, а також для підвищення рівня правової культури і правової освіти молоді, формування у них поваги до Права.

     27 вересня участь у заході прийняли учні 10 класу Погребищенської загальноосвітньої школи №1 спільно з викладачем історії та правознавства Аліною Наконечною.

     Зустріли учнів керівник апарату суду Леся Павлюк та заступник Тамара Янівець, які розповіли школярам про основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави, про структуру та організацію роботи суду та про шлях, який  проходить  позовна заява, перш ніж потрапити на стіл до судді. Спілкування проходило у фомі діалогу – учні відповідали на запитання фахівця та самі задавали питання. 

     Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, порядок реєстрації справ різних категорій у комп'ютерній програмі. Учні дізнались, що комп'ютерна програма сама розподіляє справи між суддями, що забезпечує неупередженість розгляду.

   В ході діалогу у форматі «запитання –відповіді» заступник керівника апарату Т. Янівець надала детальну статистичну інформацію про стан притягнення до відповідальності в суді неповнолітніх, про найпоширеніші злочини та правопорушення вчинені неповнолітніми.

    На завершення зустрічі учням було вручено брошури з правилами поведінки в суді та інформативні матеріали у доступній для дітей формі про дії у разі виклику до суду у якості свідка.

     Сподіваємось, що юні гості заходу отримали достатньо інформації та реальних уявлень про почесну та гідну, у той же час напружену та неспокійну працю суддів та працівників апарату суду, та переконані, що подібні заходи  допоможуть розвинути високий рівень правової свідомості та правової культури  молоді.