flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено лекцію зі студентами медичного коледжу

04 січня 2019, 11:55

   06 грудня в рамках  Всеукраїнської  акції «16 днів проти насильства» керівник апарату Погребищенського районного суду Вінницької області спільно з  начальником та заступником   начальника відділу  «Погребищенського БПД» Петром   Насінником та Валентиною Гавриш, в.о начальника Погребищенської  Міграційної  служби Оксаною Бродзінською , інспектором Погребищенського районного сектору з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Андрієм Тетеруком, провели  лекцію зі студентами третього курсу Погребищенського медичного коледжу на тему: «СтопБулінг» та « Протидія домашньому насильству» .
     Під час проведення заходу дітям було роз’яснено:

     - Що таке домашнє насильство?

     - Який захист гарантовано постраждалим?

     - Що таке обмежувальний припис?

     - Де і як отримати допомогу?

    - Роз’яснено поняття булінгу, його види, що робити якщо стаєш жертвою булінгу, правові наслідки для кривдника та як протидіяти булінгу. Наголошено на тому, що булінг може проявлятись у вигляді психологічного тиску (образи, приниження, погрози, ігнорування тощо) та фізичних знущань (удари, поштовхи, принизливий фізичний контакт, побиття та інше). Не рідко фізичний і психологічний тиск об’єднуються і , навіть, поодинокий випадок булінгу залишає глибокий емоційний слід.

В доступній для дітей формі було наведено статистичний аналіз притягнення судом до відповідальності неповнолітніх, причини та правові наслідки скоєння злочинів та правопорушень.