flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено круглий стіл до Дня Конституції України

27 червня 2019, 11:28

     28 червня 23 роки тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю і утвердила реальне народовладдя. 
Цей документ підсумував попередній розвиток суспільства й держави, створив об’єктивно необхідні правові основи їх функціонування і подальшого розвитку, зумовив незворотність цих процесів і нове ставлення до України інших держав та міжнародних органів і організацій. 
Жити за основним Законом України — такий лейтмотив круглого столу, який пройшов у Погребищенській центральній районній бібліотеці. Модератор круглого столу – директор бібліотеки Алла Красноштан представила учасників зібрання: а це представники Погребищенського бюро безоплатної правової допомоги, районного сектору з питань пробації, Правозахисної групи Подільський центр прав людини, районного суду та користувачі книгозбірні. 
        Заступник керівника апарату Погребищенського районного суду Тамара Янівець інформувала з приводу засад правосуддя в Україні, захисту прав і свобод громадян України судовою владою, розгляд, ведення судових справ в районному суді. Про захист прав громадян шляхом надання безоплатної правової допомоги розповідав Петро Насінник. Про свободу об’єднання у політичні партії, громадські організації для здійснення своїх прав і свобод звучало у виступі представника Подільського центру прав людини Михайла Крилова. Права та обов’язки громадян, які повернулись з місць позбавлення волі, прокоментувала начальник районного сектору з питань пробації Людмила Жовтобрюх. 
       Учасники заходу ознайомились з прес-переглядом «Жити за Основним законом України», в якому відображено найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.